Nov 24, 2019
39 Views

Dječji nebulizator

Written by

Nebulizator pretvara tekući lijek u maglu tako da se lako prenosi u pluća. Nebulizator dostavlja lijekove izravno u pluća, a daje se bolesnicima s astmom ili drugim bolesnicima s respiratornim problemima. Danas se nebulizator često koristi kod kuće prema uputama liječnika. Za bebe s određenim respiratornim stanjima, nebulizator dojenčadi koristi se za davanje lijekova.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako koristiti nebulizator za novorođenčad kod kuće.

  • Stvari koje će vam trebati su nebulizator dojenčadi, recept liječnika i stolica.
  • Prije svega, morate pravilno sastaviti nebulizator dojenčadi. Prilikom sastavljanja dijelova pažljivo slijedite upute proizvođača. Jednom kada se nebulizator sastavi, donesite nebulizator i lijek dovoljno blizu stolici da ga možete dosegnuti kad sjednete.
  • Sada sjednite u najudobniji položaj i držite dijete u naručju. Osigurajte da vam je ugodno u naručju jer je vjerojatnije da će tolerirati postupak s nebulizatorom za dojenčad, ako im je ugodno.
  • Sljedeći je korak ulijevanje lijeka u šalicu nebulizatora za novorođenčad. Zatim razrijedite s normalnom fiziološkom otopinom ako je liječnik propisao isto.
  • Sada masku pažljivo postavite i pričvrstite je na djetetovo lice. Ako izražava iritaciju zbog naramenica, masku možete držati blizu njegovog lica kako biste postigli željeni učinak.
  • Posljednja stvar je uključiti nebulizator dojenčadi kako bi započeo s primjenom lijekova. Tretman traje pet do deset minuta i kad magla prestane, trebali biste shvatiti da je tretman završen. Isključite nebulizator kada se lijek u potpunosti da.
  • Ako vaše dijete iskazuje previše iritacije nebulizatorom, nemojte ga siliti na njega. Umjesto toga, koristite ga kad spava radi lakšeg lijeka. Međutim, imajte na umu da ne hranite dijete neposredno prije tretmana nebulizatorom, jer ga lijekovi mogu kašljati i ako ima puni trbuh, može povraćati.

Article Categories:
Easy Baby Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *