Nov 24, 2019
47 Views

Najbolji recept za juhu od turske (ili piletine) – u 4 jednostavna koraka

Written by

Moj suprug i ja proizvodimo juhu od puretine više od 20 godina. Uvijek ga napravimo nakon Dana zahvalnosti, a svaki put ćemo na proljeće napraviti seriju. To je tako jednostavno i ne košta gotovo ništa, pogotovo ako možete pokupiti besplatnu puretinu ili piletinu iz nekog od supermarketa za vrijeme njihovih Dana zahvalnosti ili Uskrsa i Pashe! Uvijek malo mijenjamo recept, ali šarža koju smo napravili drugi dan bila je najjednostavnija, s najmanje sastojaka i ispostavila se kao najbolja juha koju smo ikad napravili! Još bolje, bilo je gotovo bez napora.

U čemu je bila tajna? Započeli smo s pravljenjem juhe od kostiju. U prošlosti smo uvijek kuhali trup puretine u vodi u velikom loncu za juhu nekoliko sine tempore. Juha je bila dobra, ali ništa u usporedbi s velikom, polaganom juhom od kuhanja kostiju, koju smo napravili drugi dan.

Evo Four jednostavna koraka koja smo slijedili kako bismo napravili ovu zadivljujuću i zdravu juhu.

1. Kuhajte puretinu (ili piletinu) u loncu s kruhom ili velikim sporim pečenjem (dobro vrijedi trošak od 30-40 dolara pečenja, plus on oslobađa pećnicu). Purana će ispasti vlažna i ukusna. Purana možete koristiti za nevjerojatnu i jednostavnu večeru. Zatim spremite ostatke kako biste napravili juhu. Nakon večere ne morate ni čistiti lonac s krokijem ili pečenjarom jer se puretina vraća tamo unutra da napravite juhu.

2. Stavite puretinu puretine s ostatkom mesa natrag u rernu, dodajte 6-Eight šalica vode i postavite temperaturu na nisku. Zaboravite na to i ostavite da se kuha oko 12 sine tempore.

3. Stavite meso i kosti puretine na lim za kuhanje i procijedite juhu kroz cjedilo. Samo pazite da juhu uhvatite u drugoj posudi ispod cjedila. Bila bi sramota siromašnima da ta juha dolje sudopera!

Masnoću iz juhe sada možete ocijediti koristeći krpu od sira ili juhu staviti u hladnjak i izvaditi je iz vrha ohlađene juhe (masnoća će se odvojiti i lebdjeti do vrha juhe dok se ohladi u hladnjaku). Imat ćete najbogatiji, najmračniji domaći juh koji ste ikad napravili.

4. Odvojite pureće meso od gomile puretine i kostiju na listiću kolačića. U juhu dodajte pureće meso. Ubacili smo i malo dječje mrkve, a zatim dodali đumbir i kajenski biber. Kuhajte dok mrkva ne omekša i budete spremni za jelo (ako niste opteretili masnoću, možda želite staviti juhu u hladnjak da se ohladi, izvadite masnoću prije jela). Juha je toliko bogata i ukusna da vam ne treba dodavati nikakve rezance.

Toliko je jednostavno i tako dobro da će ga voljeti čak i izbirljivi jedači. Kako to za laganu, hranljivu i ukusnu juhu od puretine. Ne može biti puno bolje od toga! Naučite kako nadograditi stari obiteljski recept ili kako napraviti zdrave obroke kod kuće. Započnite s malim sa samo jednim ili dva obroka. Iznenadit ćete se kada otkrijete kako to lako može biti.

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Easy Baby Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *