Nov 24, 2019
30 Views

Postnatalna hrana za kašnjenje – 2. dio

Written by

Svi će vas tražiti da jedete samo „zdravu“ hranu i izbjegavate hladnu ili hladnu hranu jer je vaše tijelo hladno nakon porođaja. Ovo se odnosi na three glavne utrke u Maleziji, ali ponekad ono što se smatra „zdravim“ može biti „hlađenje“ za drugo, što povećava našu dilemu. Najbolja opcija je isprobati hranu prema savjetima iz kulture i religije i naučiti zamijeniti sastojke gdje god je to moguće po vašem ukusu. Bojim se da je moja kulinarska stručnost ograničena na kinesku i zapadnjačku hranu, tako da u ovom trenutku mogu razgovarati samo o ovoj vrsti hrane.

Tradicionalna kineska hrana zatvorena uglavnom se sastoji od starog đumbira, rižinog vina, sezamovog ulja, crnog octa, nešto alkohola za zagrijavanje, puno mesa, posebno piletine od kampong-a i puste svinjetine, bijele ribe poput bijelog pomfreta i nešto povrća.

Očito, trebali biste pojesti 30 pilića, 12 boca vina od riže i 15 kilograma starog korijena đumbira. Hoćete li postići taj cilj, ovisi o vama, ali ja smatram da ga danas većina žena ne može upravljati. U prosjeku, ako radite ono što se preporučuje, trošak bi mogao biti oko 1000,00 +++ samo za hranu.

Hranu koju treba izbjegavati samo tijekom prvog tjedna

Đumbir – Odgađa zacjeljivanje rana i povećava rizik od žutice kod beba. Zamijenite paprikom ili češnjakom.

Riba – Izaziva loš miris lohije ili pražnjenja.

Alkoholi koji se preporučuju za konzumaciju tijekom zatočeničkog mjeseca su: Brandy, Yomeishu, rižino vino i Guinness Malta jer su 'yang'. Ako ne pijete, ovo iznenadno konzumiranje može uzrokovati alkoholni osip, crvenilo na licu i palpitacije srca, zato to shvatite lako. Alkohol dolazi djetetu kroz majčino mlijeko, pa ako želite laku noć, popijte alkohol nakon večere. Sadržaj alkohola se smanjuje tijekom kuhanja, pa biste mogli razmotriti dodavanje u hranu tijekom kuhanja, umjesto da ga pijete uredno. Guinness Malta je bezalkoholna i ima visok udio željeza, stoga je pogodna ako ste anemični. Pulut riža bogata je željezom pa se koristi za izradu rižinog vina za postnatalne dojilje. Riža ima malo masti i bez kolesterola s visokim dijetnim vlaknima da bi umanjila rizik od srčanog udara i dijabetesa. Poznatije je kao vino Shaoxing.

pića

Smatra se da ledeni ili hladni napici mogu uzrokovati snažan šok za sustav i dodatno oslabiti 'hladno' tijelo, stoga se toplo preporučuje da se kuhani topli čajevi piju tijekom dana, jer bi trebali pomoći u zagrijavanju maternice. Za one koji ne vjeruju u ove čajeve, isprobajte čaj od kamilice koji je koristan i za dijete, jer smanjuje vjetar

juhe

Juha je hranjiva zamjena za vodu. Za zalihe možete koristiti bilo koje meso. Meso opskrbljuje masnoćom koja je neophodna za dobivanje hranjivih tvari topljivih u masti. Pijenje juhe otprilike jedan sine temporeprije dojenja može pomoći povećanju protoka mlijeka. Kineske juhe obično su bistre i lakše se piju u usporedbi s kremastim zapadnim juhama i manje se tope.

Ispod su neki sastojci hrane koje biste možda željeli dodati u svoju prehranu tijekom postnatalnog mjeseca "porođaja".

Voće bokvice ili bobica kineskog vuka najpoznatije je za ispravljanje lošeg vida i naprezanja očiju. Upotrebljava se zajedno s drugim biljkama i efikasno poboljšava energiju i snagu

Korijen kineske angelike ili dong kwai trebao bi njegovati ženske organe, ublažiti menstrualnu bol i spriječiti krvarenje.

Kineski yam (wai san) koji se koristi u suradnji s mesom i drugim biljem pomaže probavi, regulira razinu šećera i kontrolira upalu maternice. Osušena sorta mora se namakati najmanje 15 minuta prije upotrebe da biste uklonili prašak

Solomonova plomba (yok chuk) koristi se za ublažavanje mnogih bolesti, osobito onih koja utječu na grlo i pluća

Sezamovo ulje, osim što je bogato vitaminom E, željezom i kalcijem, pomaže u zacjeljivanju maternice i riješiti je "prljave ostatke krvi".

Kesteni ojačavaju vitalnu energiju. Rješava depresiju umora i razdražljivost. Udio fosfora, selena i kalcija

Crni ocat proizvodi siehe oben bezglutenske riže i snižava ph hrane. On izlučuje kalcij iz kostiju skuhanih s njim, pa se koristi za pripremu hrane s visokim sadržajem kalcija, posebno za majke koje doje, a također ublažava vjetrovit trbuh.

Kopar ima antibakterijska i antispazmodička svojstva. To je biljka za zagrijavanje koja pomaže probavi, oslobađa se plinova, potiče laktaciju, osvježava dah i umiruje kolike. Glavni je sastojak u Gripe vodi.

Bademi i orasi sadrže leucin i izoleucin koji su aminokiseline koje reguliraju rast, šećer u krvi i zarastanje rana.

Hrana iz zatvora u Malajskoj jednaka je uobičajenoj, ali s puno jamua, što je u osnovi prirodni biljni lijekovi koji se koriste iznutra i izvana za zdravlje i ljepotu. Provjerite jesu li proizvodi registrirani u Ministarstvu zdravstva i da su lokalni proizvodi

Sjemenke kanija sadrže antioksidanse za promicanje mladolikosti, zatezanje vaginalnih mišića, sprječava prekomjerno pražnjenje, miris i svrbež. Učvršćuje grudi i potiče ozdravljenje reproduktivnog sustava nakon porođaja.

Gallanggal je član porodice đumbira i djeluje kao antibiotik. Grije tijelo, čisti krv, poboljšava apetit, smanjuje vjetar i energizira mišiće.

Listovi pegage povećavaju energiju, pomažu u olakšavanju problema sa spavanjem, poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Kurkuma djeluje kao antibiotik i potiče zdrav krvožilni sustav.

Listovi bačvice su bogati proteinima, vitaminom Kohlenstoff i A, beta-karotenom, željezom, kalcijem, kalijem i drugim mineralima. Zbog svojih hranjivih sastojaka i sposobnosti poticanja protoka mlijeka, dragocjena su namirnica za opstanak u siromašnim zemljama.

Najvažnije je zapamtiti da morate biti ugodni onome što jedete. Ne prisiljavajte se jesti nešto što vam se ne sviđa ili će vam kasnije stvoriti probleme. Iako ste u zatvoru, sami po sebi niste zatvorenik.

Article Categories:
Easy Baby Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *